Je droombaan maak je zelf

  • door
Ik mag elke dag precies het werk doen wat ik wil doen. Met en voor geweldige mensen die me inspireren, uitdagen en energie geven. En daar geniet ik elke dag met volle teugen van en ik denk dat dat wel merkbaar is.
 
Hopelijk doe jij ook het werk wat je gelukkig maakt. Gisteren sprak ik iemand in de box die eigenlijk met tegenzin naar haar werk gaat en op zoek is naar iets anders. Goed bezig. Het vergt veel intern werk en uiteindelijk moed om zo’n beslissing te nemen. En vertrouwen in het feit dat het goed komt. Wat het komt goed. Het ligt vaak aan het feit of we ook vanuit het juiste perspectief kunnen kijken naar wat “goed” daadwerkelijk is op dat moment in die context.
 
Ik kan het weten. Ik ben best vaak van werk(gever) moeten wisselen: contract wordt niet verlengt, bedrijf gaat failliet etc. Gelukkig heb ik dat nooit gezien als iets ingrijpends of schadelijk. Ik wist toch wel dat ik snel wat anders kon vinden en dat was ook altijd zo. Ik weet dat ik me goed aan kan passen en ik weet dat de bal rolt zoals hij rolt en dat, zolang ik gewoon zo veel mogelijk mezelf blijf, de puzzelstukjes vanzelf goed vallen.
 
En uiteindelijk, als ik uitzoom en naar het hele verhaal, dat bestaat uit veel kleine verhalen, ga kijken lijkt het allemaal zo logisch. Zo voor de hand liggend. Alles is precies gegaan zoals het moet. Eierkoeken recht leggen op de lopende band, diepvrieskippen inpakken, granieten stenen slijpen, krantenabonnementen verkopen over de telefoon… als ik een verhaal zou weglaten klopt het geheel namelijk niet meer.
 
Natuurlijk zijn de mensen die je tegenkomt in al die verhalen vooral die het hem doen. Sommige zie ik nooit meer, sommige soms, een enkele andere is een vriend geworden en die app ik gisterenavond nog om weer eens bij te kletsen. Verhalen zonder mensen zijn immers kei saai. Toch?
 
Hopelijk kun jij ook je verhalen zien die onderdeel uitmaken van een groter epos. Ik vind het het allerbelangrijkste dat je beseft dat jij zélf die verhalen schrijft. Niet een ander, niet de omstandigheden… jij schrijft ze zelf en je hebt altijd keuzes. Jouw keuzes, jouw verhalen.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *