Minder is meer

  • door

Minder is meer is één van kreten die ik vaak uitspreek, niet alleen omdat ik vind dat dat iets is wat heel belangrijk is maar ook omdat ik dat daadwerkelijk toepas in mijn dagelijkse leven en dus ook in mijn werk als (CrossFit) coach. Maar wat is dat nou precies, wat houdt dat in, praktisch gezien?

De aanleiding voor het schrijven van deze blog post is een interview met Danielle van de Donk van het Nederlands elftal die op dit moment als ik dit schrijf zich klaar maken voor de wedstrijd tegen Canada na 2 gewonnen wedstrijden in de poulefase van het WK 2019. Danielle is zo’n typisch voorbeeld van iemand die voor haar leeftijd enorm ver is qua persoonlijke ontwikkeling. Zelfreflectie en focussen op het huidige moment en niet te ver vooruit kijken in de toekomst en je druk maken om dingen die nog niet zijn gebeurd en misschien ook niet gaan gebeuren. Dat soort dingen. Leuk om over te praten, maar zoals zij, ze geintegreerd hebben in je mindset en gedachtenpatronen is echt wel opmerkelijk, zeker voor iemand die zo jong is.

Wat ze zei in dit specifieke interview is dat ze in plaats van meer wil doen juist minder wil doen. Minder over het veld rennen en overal bij willen zijn en meer focussen op haar taak. Kleiner maken in plaats van groter. En dat strookt natuurlijk met de kreet minder is meer. Want dat is precies wat dat is: dingen wegstrepen in plaats van meer dingen erbij plakken. Minder. Is. Meer.

Diepte in plaats van breedte

In het ondernemen wordt vaak gesproken over diepte in plaats van breedte. In plaats van iets te maken of aan te bieden voor iedereen, juist iets aan te bieden voor een hele kleine groep. In plaats van elke dag iets op instagram te plaatsen 1x per week met een diepgaande text en killer foto. In plaats van je to-do lijst steeds groter te maken, dingen wegstrepen die misschien helemaal niet nodig zijn. In plaats van meer hardlopen betere trainingsschema’s met intervallen en andere trainingsvormen die meer rendement opleveren. In plaats van meer mensen te leren kennen, de mensen die je kent en respecteert nog beter leren kennen: diepte in plaats van breedte. Minder denken, meer voelen. Minder praten meer luisteren. Minder is meer.

Niet meer leren maar ont-leren

In mijn werk en in mijn leven hou ik me altijd voor ogen: in wil (de mensen) geen nieuwe dingen leren maar ik wil dingen ONT-leren! De verhalen en begrenzende gedachten die me niet dienen ontkrachten. Ik kan niet beter en effectiever ondernemen door nieuwe dingen te leren maar om juist dingen te ontleren zodat ik meer mezelf kan zijn en daar mijn bedrijf omheen kan bouwen. Jij weet hoe je moet squatten (hurken) maar je hebt fysieke en mentale patronen ontwikkeld door 30 jaar 10 uur per dag te zitten je tegenwerken. Daarom gaat squatten zo moeilijk. “Ik heb stijve heupen, ik heb korte hamstrings, mijn enkels zitten vast…” ja zeg ik toch. Die lagen van oneffectieviteit gaan we afwikkelen zodat je weer (je pure) jezelf kunt terugvinden. En je gewoon weer op je hurken kunt gaan zitten net als toen je een baby en klein kind was. Ontleren.

Ook jij kunt “minder is meer” toepassen in  jouw dagelijkse leven, probeer het eens. Het werkt bevrijdend en is ontzettend effectief om de kern van wat er toe doet naar boven te halen. En dat is altijd fijn toch?

Ok houdoe! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *