Hero WODs “Coffland” en “Gregg Atlas”

  • door

Hiephoi!

Deze week heb ik 2 Hero WODs gedaan die anders zijn opgebouwd dan de meeste andere (Hero) WODs dus wellicht vind je het interessant om te horen hoe ik ze heb ervaren.
——————————-
“Coffland”
Hang 6 minuten aan de optrekstang (cumulatief) + elke keer als je de stang los laat 800m lopen en 30 push-ups
———————————
Ik vond dit een hele leuke WOD. Mijn tijd was 23:30 en ik heb gewerkt in 4 sets van anderhalve minuut en heb dus 3x gelopen en push-ups gedaan. Dit is echt grip uithoudingsvermogen. Nadelig als je zwaarder bent en/of kleine handen en/of hardlopen zwaar vindt.

Mijn tip: voordat je steeds weer gaat hangen rustig aan even de onderarmen los schudden en jezelf herpakken voordat je weer gaat hangen. Je krijgt maar 1 kans voordat je weer 5-6 minuten kwijt bent aan lopen en opdrukken.
———————————
“Gregg Atlas”
Back squat 4500kg + elke keer dat je de stang terug zet in het rek 20 burpees
———————————
Deze Hero WOD was gekozen door de leden bij Primal Performance en er werd al flink gespeculeerd over welk gewicht en hoe veel reps.
Ik koos voor heel licht gewicht en veel reps: 30kg 150 reps. Na al 2x deze week (maandag en woensdag) te hebben ge-back squat wilde ik niet nog een keer zwaar gaan en meer voor volume gaan. Mijn plan was 5 sets van 30 en dus ook 4 sets van 20 burpees. Maar jullie weten dat ik burpees cool vind. Mijn tijd was 21:15. Kan ie sneller? Zeker, volgende keer met 40-50kg en minder reps.
Mijn tip: rustig blijven en op de ademhaling letten, zo nu en dan benen (1 voor 1 natuurlijk) losgooien. Én genieten van de burpees want die zijn heerlijk!

Bij Primal Performance waren er atleten die deze WOD met flink wat gewicht op de halterstang deden en goed gas gaven: tijden van rond de 2,5 minuut kwamen voorbij! En niet 1x maar een paar x dus je kunt er dus ook doorheen vlammen! Doe er je voordeel mee.

Ok houdoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *