Fitness (r)evolutie door de Corona crisis?

  • door

Lockdown blues

Dat de Corona crisis gevolgen heeft voor alle lagen van de bevolking in Nederland is wel duidelijk. En zeker in mijn branche, de fitness en welzijn branche. Van een gedwongen sluiting van meer dan 3 maanden die bij veel fitness bedrijven leidde tot een groot verlies aan leden en dus aan inkomsten tot beperkte opening met maatregelen om verspreiding tegen te gaan die veel aanpassingsvermogen kostte. En natuurlijk ook de daarbij behorende investeringen.

Thuis trainen kan dus ook

Ook werd duidelijk dat klanten zelf een weg moesten vinden om thuis fit en actief te blijven. Sportscholen en sportbedrijven haakten daar massaal op in door online trainingen aan te bieden in de vorm van video en geschreven programma’s. Dat leidde echter ook tot het feit dat de klant na een tijdje tot de realisatie kwam dat thuis trainen helemaal zo slecht nog niet was: het scheelt (reis)tijd, je kunt lekker rustig werken in je eigen huis/tuin/garage en het is natuurlijk ook veel goedkoper. De kettlebells, halterstangen en dumbbells waren overal in het land compleet uitverkocht in de eerste 6-8 weken van de lockdown.

Het nieuwe normaal

Kunnen we na deze lockdown wel weer gewoon terug naar het oude fitness model in het “nieuwe normaal”? Met hele volksstammen in de sportschool rond schuifelen met alle hygiene perikelen en restricties van het RIVM? Wil de klant dat uberaubt nog wel? Of spreken we hier van een belangrijke kanteling in onze branche? In deze video ga ik er dieper op in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *